22 Mart 2014 Cumartesi

Geniş kitlelere ulaşmak için ilan ver

Bilindiği gibi internet sektöründe bir ürüne ulaşmak bir tık kadar kolaydır. Bir tık kadar kolay olan bu yeni iletişim aracını küçük ölçekli işletmeler de ilan ver yolu ile kullanmaktalar. Örnek vermek gerekirse bir hırdavat dükkanın var ve dükkanında 3500 adet ürün çeşidi satıyorsun. Doğal olarak çevrende hatta mahallendeki insanlar gelip senden alışveriş yaparlar, ancak ilan ver diyerek ilan sitelerine ilan vermek koşulu ile satış yapabileceğin kitleyi çok geniş bir satha yayabilirsin.

3500 ilan vermek kolay mı?

Aslında şöyle biraz düşündüğümüzde 3500 ilan vermek gerekmeyecek, kaldı ki eğer 3500 ilan vermek gerekirse dahi bence ilan ver, neden mi çünkü her ilan ver denildiğinde yeni bir ilan vermek her ürün için özel ve güzel bir yazı yazmak şart. Zira bu sistemden para kazanacaksın, biraz da emek şart.

Her ürün için ayrı ayrı ilan ver

Atıyorum mağazanda 3500 ürün var, her gün 15-20 adet ilan ver, sonuçta ayda 40-600 adet ilan vermek demek. Ayrıca online satılamayacak ürünler de olacak örneğin çimento, alçı vs, bu listeyi sen benden daha kolay oluşturabilirsin.

Her ürün grubu için ayrı ayrı ilan ver

Önce ürünlerini gruplandır, ürünlerine wordte düzgün bir açıklama yaz, ürünün özelliklerinden detaylıca bahset bu şekilde ilan vermek daha verimli sonuçlar almanı sağlar. Bu açıklamanı arama motorları metin standartlarına uygun olarak yaz ve ilan ver.

Değişik açılardan resim çekerek ilan vermek

Ürünlerine eklemek istediğin resimler değişik açılardan çekilmiş olsun. En az beş adet fotoğrafı değişik açılardan çek insanlara dokunuyormuş hissi vermiş olursun. İçtenlikle ve emekle yapılmış bir hazırlıktan sonra ilan ver. Özensiz ve sadece ilan başlığı girilerek ilan vermek etkili olmadığı gibi ilan verdiğin siteye de zararlı olabilir. Yani kısacası önce emek ver sonra ilan ver emek olmadan ilan vermek yanlış olur.

ilan ver, ilan vermek, ücretsiz ilan ver, ücretsiz ilan vermek, araba ilan ver, emlak ilan ver, ilan








Bir önceki yazımız olan İlan vermek ve ilan verme kurallarına uymak adlı yazımız ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder