18 Mayıs 2014 Pazar

İlan vermenin püf noktaları

ilan verirken neleri gözden kaçırmamalıyız?


Sizde biliyorsunuzdur ki ilan sitelerinde ilan vermeye başladığınızda belli kuralları kabul etmiş oluyorsunuz. Ama ne işe hikmettir ki kimse bu kuralları olduğu gibi okuyup ondan sonra ilan ver demiyor. Geneli hiçbir kuralı okumadan direk ilan verip işin içinden çıkmaya çalışıyor ama bu hiçte iyi bir şey değildir. Çünkü gelişigüzel ilan ver dediğinizde bunun hiçbir anlamı kalmıyor hatta bir çok yerde de başlarda yer almamanıza sebep oluyor.

Peki bu ilan vermenin kuralları nelerdir diye merak ediyor musunuz?


ücretsiz ilan ver, ücretsiz ilan vermek, otomobil ilanı ver, oto ilan ver, oto ilanı ver, ilan ver, ilan vermek, araba ilanı ver, araba ilanı, ilan, ilanlar, ilan siteleri,












Kural diyerek sizleri kısıtlamak istemem ama ilanınızın çok görülmesini istiyorsanız bunları uygulamanız gerekiyor. İlk önce ilan ver dediniz ve ilk yapmanız gereken ilanınıza uygun başlığı seçmek. İlanınız neyle ilgiliyse onla ilgili anahtar kelimeyi mutlaka başlıkta geçirin. Bu ilk yapmanız gereken en önemli işlerden birisi araba satıyorsunuz diyelim ve başlığa satılık araba, sahibinden satılık araba, ikinci el satılık araba gibi kelimelerden birisini geçirmediğiniz de ilanınız satılık araba arayanların önüne sergilenmez mesela.

İkinci bir önemli hususta açıklama kısmında anahtar kelimelerinizi kalın, italik ve altı çizili şeklinde en az 2 paragraflık bir yazı ile anlatarak böylece açıklamada da olan anahtar kelimeler aramalarda daha üst sıralarda yer alacaktır ki buda verdiğiniz ilana olan rağbeti arttıracaktır. Diğer ilanlardan daha çok öne çıkacak ve görüleceksiniz anlamına geliyor.


Bir diğer önemli konuda resim eklemek. ilan verenleri anlamıyorum neden resim eklemezler ya da verdikleri ilanlarla ilgili resimleri eklemezler. Alakasız resimler ekleyerek ancak müşterileri uzaklaştırırsınız. Buda sizin kaybetmenize sebep olacaktır ki. ücretsiz ilan vermenizin bir anlamının olmadığını söyleyecektir karşıdakine.

İşte bunlar ilan vermenin en önemli hususları. 

ücretsiz ilan ver, ücretsiz ilan vermek, otomobil ilanı ver, oto ilan ver, oto ilanı ver, ilan ver, ilan vermek, araba ilanı ver, araba ilanı, ilan, ilanlar, ilan siteleri,











Ve ayrıca ilan verdiğiniz sitenin de kendine has kuralları oluyor ve ilan vermenin kuralları adlı başlığın altında genelde yer almaktadır. Onları da okumadan geçmeyin çünkü hatalı bir ilan vermenizin ardından site sahipleri sizin ilanlarınızı onaylamaz ve birkaç ilandan sonrada bir daha ilan vermemenizi sağlarlar. Ayrıca beleş ilan verebileceğiniz yerler bulmanız sizin için daha iyi olacaktır bedava ilan vermenin ayrıcalığı da bazı kazançlarınıza kimseyi ortak etmemenizdir.

Son olarak söyleyebileceğim bu kurallara uymanız durumunda ilanınız günden güne daha çok ziyaretçi alacak ve sizin kazancınız gittikçe artacaktır. Tabiki uygun şekilde uyguladığınızda. Aksi taktirde sadece başında beklersiniz ve kazancınızda düşük bir şey olur buda sizi tatmin etmez ve bu sektörden uzaklaşmanıza sebep olur.

iş/personel ilanı verirken dikkat edilmesi gerekenler adlı yazımızda ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder